Comunicat del Posicionament d’APM-CUP Montesquiu

La nostra Candidatura, present a Montesquiu des del 2006 i una de les més antigues d’Osona defensant l’alternativa CUP als Ajuntaments,
Havent viscut amb anterioritat d’altres situacions de divisió interna i de confrontació de plantejaments entre els militants de la CUP i els nostres nuclis a la comarca i arreu del país. Fins ara però, totes les decisions tenien una afectació interna i poca rellevància social. Mai fins ara la CUP havia tingut a les seves mans el paper i la responsabilitat com l’actual i els seus actes, les repercussions per a la pròpia ciutadania i teixit social català.
Els nostres militants han participat en tots els debats i espais de debat interns en relació a l’acord amb Junts pel Sí que s’han produït a dins de la CUP-CC: vam ser presents al debat de Manresa i a l’Assemblea de Sabadell. A l’Assemblea Territorial d’Osona i Ripollès van participar-hi 13 dels nostres militants defensant i votant a favor de l’acord per desplegar la Declaració de desconnexió aprovada pel Parlament el passat 9N, i que ens evitava concórrer a unes noves eleccions, i trencar amb el mandat del 27 de setembre.
En aquest sentit, i una vegada que el Grup d’Acció Parlamentària hagi aprovat emetre 10 abstencions en la investidura del candidat de JxS i per tant, estar a disposats a forçar unes noves eleccions al març, des d’APM-CUP volem expressar els següents posicionaments:
1.       Lamentem que el debat entorn del QUI s’hagi imposat a dins de la CUP-CC per sobre del QUÈ, caient en un parany que no hem estat capaços de resoldre satisfactòriament pels interessos dels qui situàvem el QUÈ per sobre del QUI.
2.       Davant la disjuntiva d’accelerar el procés per la ruptura i accentuar la confrontació amb l’Estat assumint la presidència del candidat de JxS, o no assumir la presidència del candidat de JxS i forçar noves eleccions, s’ha optat per la que menys problemes genera a les classes dominants i més satisfacció provoca als contraris de l’actual procés de ruptura i emancipació nacional.
3.       Per APM-CUP,  la decisió presa ahir, denota que no s’ha sabut o pogut estar a l’alçada de les circumstàncies que el moment històric comportava i no s’han volgut assumir unes contradiccions que han suposat el pitjor dels escenaris possibles: la més que probable convocatòria de noves eleccions al març i l’enterrament del mandat democràtic sorgit del 27S i la Declaració del 9N. Hem estat tres mesos en un joc d’irresponsabilitats compartides per tots els actors polítics, i ens dol que la nostra organització hagi pres la decisió de contestar la irresponsabilitat dels altres, amb la pròpia.
4.       Des d’Alternativa per Montesquiu – CUP, no podem estar d’acord ni compartir la decisió presa per la CUP-CC. Creiem que és un greu error, i que ens pot tornar a situar en un estadi autonòmic. Davant d’això, APM- CUP, se sotmet a un breu període de reflexió i debat intern per encaixar de la millor manera possible l’actual decisió i que no ha tingut en compte a la majoria de militants del que és estrictament la CUP. En aquest sentit, aquesta decisió pot tenir unes conseqüències internes que per part dels òrgans nacionals no s’han tingut en consideració o directament s’estan ignorant.
5.       Vista la incapacitat de la CUP-CC per evitar noves eleccions, fem un emplaçament i una crida a JxS per tal de posar fi al joc de les irresponsabilitats, i faci tots els possibles per facilitar una investidura en un candidat alternatiu.

Per nosaltres, la lluita per la independència i la transformació social, segueix sent el nostre rumb que seguirem defensant dia a dia des del nostre municipi .
Visca la Terra!

Montesquiu, dilluns 4 de gener de 2016